16. november 2007

Reiserapport

Har kjørt ca 2300 km siden i går morges og det er bare litt over 1200 igjen. Vi gledet oss til å dyppe tærne i middelhavet i dag, men her er det bare 4-5 varmegrader så hotellrommet frister mer.

Vi startet turen med en rolig overfart med Prinsesse Ragnhild. Kjørte gjennom Danmark på et øyeblikk og endte etterhvert opp i Prüm i Tyskland, ikke langt fra Luxemburg. De siste milene snødde det.

Vi bodde på et hotell som var så stygt at det ble litt stilig, skikkelig 70-talls stil mikset med 80-talls nips. Men service og frokost var det ingenting å si på, ikke prisen heller. Bare synd vi ikke tok oss tid til å prøve kurbadet.

Det var 5 minusgrader om morgenen og vi måtte skrape bilen. Dagen i dag startet med 2 litt dramatiske hendelser: Først sviktet GPS'en, vi måtte ty til profesjonell kartleser og gammel kartbok med feil nummer på veiene. Etter en times kjøring fikk vi i tillegg steinsprang og en 10 cm sprekk i frontruta, den utvidet seg til 15 cm i løpet av dagen.

Det ble aldri mer enn 4-5 plussgrader i løpet av dagen selv om vi nå er helt i Perpignan ved middelhavet, ca 3 mil fra grensen til Spania. Vi har kjørt gjennom Luxemburg, Nancy, Dijon og Lyon på veien.

Årets Beaujolais Nouveau ble sluppet i går og vi kjøpte med oss en flaske da vi kjørte gjennom Beaujolais. Den viser seg nå å være veldig udrøy.

I morgen skal vi kjøre langs kysten av Spania via Barcelona, Alicante, Granada og Malaga og kommer muligens helt frem til Manilva.

Takker for alle kommentarer på bloggen. Spesielt til alle som forstår seg på sko.

3 kommentarer:

Turid sa...

Hei.Godt å høre at turen går greit. Dere er jo snart fremme...
Og mange sko er det selvsagt stor forståelse for. Sammenlignet med fru King som fra Praha med fem par nye... i løpet av noen dager... er ikke 8 par noe å snakke om....
God tur videre. Var det vinflasken som var noe udrøy...?
Eg har forresten fått en fantastisk tannpirkeholde fra Praha, tar den med ned til nyttår.

Turid

Unknown sa...

Vi er vel hjemme og dere er snart fremme. Ja, jeg kjøpte noen sko i Praha, bare fire par til meg selv og to par til Helen. Ikke så mye når de koster hundre kroner stykke og vi snakker om støvletter.

Håper at dere har det kjempe kos, og veldig kjekt å høre at operasjonen gikk bra for Ingvar. Vi har kjøpt masse kjekke souvenirer fra praha til dere som vi kan ta på neste pakkelek, det var SÅÅ mye kjekke dukker og bilder og dukker og glass og DUKKER og krystall og DUKKER der nede.

Kos dere masse og vi snakkes etterhvert, nb, nevnte jeg at det var mange dukker i Praha?

Fru King

Kenth Roger Ringsby sa...

Har forståelse for det der med GPS'en Helge, føler med deg på den. Må si det er kjekt å lese bloggen deres og jeg må få legge til at du er flink å skrive. Snakkes på mail til uka tenker jeg.