24. november 2007

Lukeparkering

For 2 år siden leide vi en Renault Scenic - en nokså alminnelig personbil på størrelse med en Golf, bare litt høyere - her i Spania. Da vi kom til Toledo og skulle sjekke inn på et hotell så spurte de oss om det var vi som hadde den store bilen. Jeg lurer litt på hvilken størrelseskategori vår VW Transporter havner i her?

Lukeparkering er påkrevd nesten overalt, noen steder er gatene så smale at man må klappe inn speilene for å kjøre gjennom. Støtfangeren er ikke sikkerhetsutstyr, det er mer et aktivt parkeringsredskap. Det er jo ikke alltid at luken man skal parkere i er stor nok, da kan man enten lete etter en større luke, eller man kan gjøre som spanjolene og utvide luken litt ved hjelp av støtfangeren.

I forrige uke ble vi vitne til en spanjol som faktisk ikke kunne lukeparkere, han strevde verre med å få bilen inn i en luke som var mer enn stor nok. Han dunket borti bilen forran seg og bak seg (vår bil) og havnet delvis oppå fortauet før han fikk parkert. Bilen hans var full av bulker og riper, det så heller ikke ut til å være et eneste helt lykteglass på den.

Egentlig så burde ikke lukeparkering være nødvendig siden vi har egen garasje. Både garasjeporten og selve garasjen er høy nok for bilen vår, problemet er en liten bakke ned fra porten til garasjen. De som bygde blokken her mente sikkert at det ikke gjorde noe at takhøyden i den bakken er 30 cm lavere enn resten....

Ingen kommentarer: