Vi har hatt mye god mat i julen, og som vanlig blir det litt rester igjen etter de store middagene. I år har vi prøvd å være litt kreative med restene. Vi har hatt salat med pinnekjøtt, pinnekjøttburritos, både pasta og omelett med røykelaks, kalkunsalat (kalkun, vårløk og majones) og kalkunfajitas.
Det begynner endelig å bli litt plass i kjøleskapet igjen. I dag var det 500 gram med rosenkål som spilte hovedrollen i lunsjen.
Purert rosenkålsuppe
500 gram rosenkål, deles i 2 og dampes i litt vann i ca 10 min.
1 løk hakkes og surres blank i ca 1 ss olivenolje i en gryte.
6 dl vann og 2 ss grønnsakfond (evt 1 stk grønnsakbuljongterning) og de ferdigdampede rosenkålene has i gryten. Kok opp og purer med en stavmikser.
1 ss sukker, litt salt og pepper og 1/2 ts malt ingefær tilsettes.
Dryss over litt sprøstekt bacon (vi brukte serranoskinke da vi ikke hadde bacon).
Serveres med godt brød til. Smaker helt nydelig.
Hi there!
for 2 år siden
1 kommentar:
Ja, det var fantastisk godt!
Legg inn en kommentar