Vi har hatt mye god mat i julen, og som vanlig blir det litt rester igjen etter de store middagene. I år har vi prøvd å være litt kreative med restene. Vi har hatt salat med pinnekjøtt, pinnekjøttburritos, både pasta og omelett med røykelaks, kalkunsalat (kalkun, vårløk og majones) og kalkunfajitas.
Det begynner endelig å bli litt plass i kjøleskapet igjen. I dag var det 500 gram med rosenkål som spilte hovedrollen i lunsjen.
Purert rosenkålsuppe
500 gram rosenkål, deles i 2 og dampes i litt vann i ca 10 min.
1 løk hakkes og surres blank i ca 1 ss olivenolje i en gryte.
6 dl vann og 2 ss grønnsakfond (evt 1 stk grønnsakbuljongterning) og de ferdigdampede rosenkålene has i gryten. Kok opp og purer med en stavmikser.
1 ss sukker, litt salt og pepper og 1/2 ts malt ingefær tilsettes.
Dryss over litt sprøstekt bacon (vi brukte serranoskinke da vi ikke hadde bacon).
Serveres med godt brød til. Smaker helt nydelig.
3. januar 2010
Mer restemat
Skrevet av
Helge
kl
15:23
Labels: Oppskrifter
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
1 kommentar:
Ja, det var fantastisk godt!
Legg inn en kommentar