Et øyeblikks inspirasjon etter rydding i fryseboksen. Plommene fra i høst gikk nesten i komposten før jeg oppdaget en flaske 60 % sprit innerst i barskapet.
Fant oppskrift på nettet:
Frosne plommer
Sukker
60% sprit
Rengjør glassene du skal bruke (trodde det var en selvfølge?). Norgesglass er kjempefine. De har en vid åpning som gjør det lett å legge ned bærene. Fyll glassene med frosne plommer. Hell i sukker til bærene er dekket. Fyll på med sprit til bærene er dekket. Skru lokket godt igjen og la plommene stå i halvannen til to måneder. Sil deretter av plommeessensen gjennom et kaffefilter eller rent klede. Dersom den smaker veldig surt, kan du runde av smaken med litt honning (en liten ss pr. liter), før plommedrammen helles over på godt rengjorte flasker (igjen, ja). La plommedrammen stå minst en uke på flaske for å klarne.
Kom og smak om 2 måneder!
Hi there!
for 2 år siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar