Suppen ble servert da vi feiret at Gaute flytter til Oslo. Den smakte godt - om vi skal si det selv - og ble servert med Portugisisk Rødvin.
Bacalao Bouillabaisse
Nok til 8-10 personer
1.2 kg klippfisk uten skinn og bein (vannes ut)
3 løk finhakket
1 hvitløk, hele skrelte båter
1 fennikkel, skjæres i strimler
2 grønne paprika i strimler
2 gulrøtter i strimler
4 dl tørr hvitvin
2 bokser hermetiske tomater
Ca 1.5 liter med fiskekraft
2 dl olivenolje
1 gram safran
Pepper
Chili eller cayennepepper (kan sløyfes eller tilsettes etterpå)
1 bunt persille
Vann ut fisken som beskrevet på pakken, bytt vann 1 gang. Hakk løken, skrell hvitløken og del øvrige grønnsaker opp i tynne strimler (2-3 mm). Sur løk og grønnsaker blankt i litt olivenolje. Tilsett tomatboksene og la det koke opp, tilsett hvitløk, hvitvin og safran og la det koke opp igjen. Tilsett fiskekraft (vann + fiskefond går bra) som gjerne kan være varmet opp på forhånd. Kok opp og la suppen småkoke ca 10-15 min. Del den utvannede fisken opp i ca 3 cm brede stykker og legg oppi suppen. La det koke opp igjen og reduser varmen, la småkoke 10-15 min. Smak til med pepper og evt. chili. Salt er neppe nødvendig da fisken inneholder rikelig. Tilsett olivenolje og finhakket persille like før servering. Serveres med krutonger og godt brød til.
Og her er flere bilder fra middagen.
Gaute Middag |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar