Søndag hadde vi Churros til frokost som vi dyppet i varm sjokolade. Mmmmmmm!
Chocolate con churros regnes som favorittsøndagsfrokost her i Spania. De blir enten kjøpt på egne churrosutsalg eller nytes på kafe.
Frokosten er en type hvetestenger og kommer i to versjoner, churros som er tynne og sirkelformede og porras som er tykke og rettere, og begge fremstilles i spesielle maskiner som presser den tykke churros-deigen gjennom en frityrkoker. Ut kommer bakervarer som er klare til å nytes umiddelbart, kanskje ikke denn sunneste frokosten men utrolig godt. Her i Manilva er det et utsalg som selger churros varme over disk, kun innpakket i papir, og det er lang kø søndag morgen.
2 kommentarer:
Hvordan kan dere vite at det er lang kø på søndag MORGEN? Det er vel ikke noe problem med den køen, men det er nok ikke så lett å rekke det før det stenger.
En mulig løsning er jo å spise Churros før man går hjem og legger seg. Kanskje det blir løsningen når dere kommer nedover i Januar?
Legg inn en kommentar