Fant oppskrift på Thaireker med kokos i bladet Kamille. Det så så godt ut av vi bare måtte prøve. Denne retten kommer vi nok til å lage flere ganger. Spennende kombinasjon av smaker og farger.
100 gram risnudler
1/2 brokkoli i små buketter
1 liten boks kokosmelk (ca 1 dl)
1/2 ss tomatpuré
2 ss peanøttsmør
1 ts revet ingefær
2 fedd hvitløk, knust
1/4 ts chilipepper
1/4 lime, juice
1/2 rød paprika i biter
2 vårløk hakket
Ca 100g scampi
Kok risnudler etter anvisning på pakken. Ha i litt olje for å unngå at de kleber seg sammen. Sett til side. Kok brokoli så vidt mør (5 min) i lettsaltet vann, hell av vannet og sett til side.
Bland kokosmelk, tomatpuré, peanøttsmør, ingefær, hvitløk, chili og lime i en bolle eller rett i gryta. Rør sammen og varm opp sammen med paprika og vårløk til det så vidt koker. Ha i nudler og brokkoli og la det bli godt og varmt. Fres scampiene lett i en panne med smør og bland i til slutt. Scampi kan erstattes med renskede reker.
2 kommentarer:
Dette så kjempegodt ut, men hvis en ikke liker peanøttsmør - kan en kutte det ut, eller vil da en vesentlig smak mangle?
Det smaker ikke mye peanøtter, bare gir en rund god ettersmak
Legg inn en kommentar