8. januar 2011

Fikensyltetøy

Mitt hjemmelagede fikensyltetøy har vært en slager i jula. Veldig godt på grovt brød eller knekkebrød sammen med blåmuggost .Perfekt kveldsmat.

Og da var det veldig irriterende at jeg ikke husket hvor jeg fant oppskriften.

i kveld tok jeg meg tid til å lete og fant oppskrifter på en av mine favorittblogger, Kjøkkentjeneste.

Her er oppskriften.

1 kommentar:

Anonym sa...

Men dette bør også prøves: Tørket fiken, brunt sukker og balsamico eddik (ikke den billigste, men trenger heller ikke være den dyreste) i like deler ( 500 g, 500g & 5 dl)

Skjær fiken i strimler ha i gryte med sukker og eddik. Røres over lav varme til sukkeret er oppløst. Has på glass og serveres til ost som blåmugg, brie, pepperost med mer. Nydelig!

Fritt fra Harald Osa.

Anonyme Kristin