12. februar 2011

Mandagsmiddag

Nytt år og nye forsetter. Og vi prøver oss. Hverdagsmiddag kan vel både være enkel, spennende og sunn?
Listesjefen planlegger handling og middager, mens kjøkkensjefen tryller frem rettene.
Dette ble  en god og lett mandagsmiddag, og vi blogger oppskriften for å huske den til senere.


Oppskrift:

Salat:
Vi bruker ofte salatblandinger og tilsetter det vi har. Her er det Napolitana-blanding med tomat og avokado.

Fisk:
Ca 400 g salma laks, evt annen laks eller ørret
1 sitron

Couscous:
100 g couscous
2 dl vann
litt salt
6 cherrytomater delt i to
1 vårløk i tynne skiver
1 liten fennikel i tynne skiver
1 gulrot i terninger
1 rød chili uten frø i tynne skiver
1/2 ts spisskummen

Dressing:
1 dl creme fraiche eller lettrømme
1/4 dl majones
1 ss revet pepperrot (evt. fra tube)
1/2 ss sitronsaft
1/4 ts spisskummen

Bland alle ingredienser til dressingen og sett kaldt.
Fres fennikkel og gulrot i litt olje i en stekepanne i 3-4 min. Tilsett vårløk og chili og fres i 2 min til. Riv sitronskall over fisken og krydre med litt salt og pepper. Bland couscous med vann, spisskummen og litt salt. Legg tomatene over grønnsakene, så couscousen oppå de igjen. Legg fiskestykkene på toppen og legg lokk over pannen. La det dampe i 8-10 min. Løft fisken over på en tallerk og hold varm i ovnen. Ha litt olivenolje over couscousen og bland godt. Anrett grønsaker og couscous på 2 tallerker, fisk oppå og dressing over. Salat ved siden av.
Bon appetitt!

Ingen kommentarer: