15. august 2009

Oppskrifter fra Anne's 39-års dag

Flere har bedt om oppskrifter (tar det som en kompliment :)) så jeg legger dem ut her:


Foccacia
Denne utrolig enkle og svært gode oppskriften fant jeg her:
Jeg lagde 2 varianter av denne, en med sorte oliven og en med halve cherrytomater (ekstra søte) og en kvist med friks rosmarin. Bruk helst fersk gjær som beskrevet, og ha nok salt i deigen.

Makaronisalat
Denne ble laget i basisversjon, ingen "optional" ingredienser var med.

Kjøttboller
Disse er egenkomponerte og her ble det slumpet med diverse ingredienser, så følgende mål er nokså omtrentlige:
900 gram vanlig kjøttdeig
500 gram grov medisterdeig (fra Gabbas)
3-4 ss ketchup
3-4 ss tomatpuré
5-6 fedd med fersk hvitløk
Blader fra en kvast med frisk rosmarin
En god neve med friske basilikumblader
2-3 ss tørket oregano
1 dl nyrevet parmesan
1 dl farris (sikkert helt greit å bruke vann)
salt og pepper

Deigen kjøres jevn i kjøkkenmaskin, evt røres for hånd.

Lag små boller med hjelp av en spiseskje dyppet i vann og stek så mange det er plass til - til de er gylne - i stekepanne med litt olje eller smør. Bollene behøver ikke å være helt gjennomstekte da de skal få en omgang i sausen senere. Det tar fort en time eller to å lage og steke alle bollene fra denne store oppskriften.

Saus: 1 kartong med (Heinz) Tomato frito helles oppi pannen når bollene er ferdige, fett og stekeskorpe fra bollene skal være med i sausen. Når sausen koker kan bollene blandes oppi, så kan det hele koke en 10-15 minutter til. Bollene kan godt stekes ferdig i god tid før de skal i sausen.

Potetsalat
Kokte små nypoteter
Sorte oliven
God olivenolje
Salt og pepper
- rød løk eller annen løk kan være med, men det utelot vi pga allergi.


Ingen kommentarer: