10. april 2012

Gambas pilpil


Gambas pilpil er en favorittapas fra Spania. Vi ble veldig begeistret da vi fikk krydderblandigen som brukes i gave fra vennner. I påsken gikk vi tomme og prøvde å lage får egen blanding, det smakte heller ikke ille.





Man tar det man har liggende......







Heller seg et glass med rosa bobler....... og: 



Eller som kokken måtte gjøre:

Oppskrift for 2 personer:
Ca 250 g frosne rå kongereker/scampi
3-4 hvitløksfedd
1 hel rød chili
1 bunt persille
1/2 dl olivenolje

Tin scampiene i kaldt vann i minst en halvtime, fjern skallet og skjær et snitt langs ryggen på de og plukk ut strengen som ligger der.

Rens hvitløksbåtene og skjær i tynne skiver.

Del chilien på langs, skrap bort frøene og finhakk.

Finhakk persillen.

Varm oljen i en tykkbunnet stekepanne og tilsett hvitløk og chili, pass på at oljen ikke blir så varm at hvitløken blir brent. Når hvitløken begynner å bli gylden tilsettes scampi og persille. Stek til scampiene krøller seg og får en fin hvit/rosa farge, det tar ca 4-5 minutter. Dryss over litt salt og nykvernet pepper og server hele retten rykende varm i en ildfast skål.

Server godt brød til som dyppes i oljen.

1 kommentar:

Helena og Asbjørn sa...

Nam nam, dette så godt ut!! Skal prøves! Likte godt forberedelsene også med noen rosa bobler...