22. februar 2011

En flyspotter står fram

Har ofte sett folk på flyplasser rundt i verden som knipser bilder og noterer registreringsnummer på fly i små notisbøker. Som regel er det menn som driver med dette, de er gjerne godt over 30 år gammel og ser ofte ut som om de fortsatt bor hjemme hos mor.

Har humret litt for meg selv når jeg har sett slike eller kanskje smilt overbærende til disse særingene.

Det er ikke noen hemmelighet at jeg selv også er litt over gjennomsnittlig interessert i fly. Er tilfeldigvis innom og leser litt på diverse flysider i ny og ne. Behøver jo ikke være en av de for det. Her er en slik side: http://forum.flyprat.no

Vel, fant ut for et par dager siden at det skulle lande et stort russisk transportfly på Sola i ettermiddag. Jeg gikk hjem fra jobb litt tidligere enn normalt for å rekke hjem slik at jeg kunne knipse et bilde av flyet idet det passerte huset. Fikk bildet, men kamera var litt feil instilt etter månebildet her om dagen så flyet ble nokså mørkt og uskarpt.


Kjørte derfor like godt en tur til flyplassen for å ta nye bilder.


På Sola har de et eget spotter-tårn for slike særinger som liker å ta bilder av fly. Det stod en med kamera der fra før, og jeg stilte meg opp ved siden av han og knipset litt. Han så faktisk helt normal ut. Eller, er det meg som har blitt en av de?

3 kommentarer:

Unknown sa...

Fantastisk bra, Helge :-D

Snuskebassa sa...

Ja, jeg tror det :-)

Anonym sa...

Særinger?

Vi er nå ikke mer sære enn de særingene som f.eks holder med diverse fotball lag..

Hilsen en flyspotter fra Sola