26. november 2010

Sunt snop - langtidsbakte tomater og bakt kinesisk hvitløk

Snop kan være annet enn sjokolade og chips, og vi gjør noen forsøk på å leve litt sunnere. Med gode tomater på tilbud hele høsten har vi laget langtidsbakte tomater i flere omganger. Det smaker godt som tilbehør til både kylling og kjøtt, som en tapasrett og de gjør seg godt i tomatsaus.


Oppskrift

Del tomatene i to og sett de på bakepapir på en stekeplate. Hell over litt olivenolje, krydderurter, sukker, salt og pepper og stek på varmluft - 100 gr - i 2- 4 timer. Tomatene skal halveres i størrelse men fremdeles være saftige. Oppbevar i olje på glass, eller frys. Oljen kan brukes til dressing o.l. etterpå.



Fant en oppskrift på ovnsbakte kinesisk hvitløk, og det måtte prøves. Bakte hvitløken på 200 gr i 30 min. Hadde på litt god olivenolje og urtesalt før jeg satte de i ovnen. Og de smakte nydlelig!

Ingen kommentarer: