5. februar 2009

Tull og toll

Vel hjemme, snøvær helt fra Oslo og hjem og i heimen var det 8 grader. Vi fyrer det vi kan og finner fram vinterdynene.

Vel fremme i Oslo i morges så vi at det var få personbiler på båten, og at tollerne stoppet alle. Vi hadde et lite håp om at de skulle miste motet da de så bak i bilen vår men "2 måneder i Spania" var nok utsagnet som gjorde oss til de spesielt utvalgte. Toller nr 1 var veldig hyggelig, vi parkerte bilen og ble fulgt inn til et rom uten vinduer. Fikk til og med lov å ha med vesken inn etter å ha vist den og lovet å ikke bruke mobiltelefon. Han forlot oss for Toller nr 2 - som godt kunne spilt tysk soldat i Max Manus-filmen. Ordknapp, fra Kristiansand og lurte veldig på hvorfor vi reiste via Kiel-Oslo og ikke Hirtshals-Kr.sand. Og om vi hadde handlet mye.

Toller nr 2 ble avløst etter ca 20 min av toller nr 3. Vi ble ganske skremt siden han hadde på latexhansker, men han tok dem heldigvis av. Nr 3 var heldigvis hyggelig og pratsom, så den neste timen gikk ganske raskt.

Så ble vi overlatt til oss selv ca 10 min, før Nr 1, sa at nå var bilen pakket og at vi kunne kjøre videre. God tur osv.

Stakkars, stakkars tollere - for bilen var full fra gulv til tak. Plastposer, bag'er, kofferter, modellfly, sykler, skinker, rollerblades, stoler, bord osv i et sant kaos. Og de tømte alt og sendte mye gjennom røntgenmaskinen.

Ingen fangst for de heller. De brukte skjønn og hang seg ikke opp i at vi hadde ca 2 flasker vin for mye.
Her har vi tømt ca 1/2 bilen:


Ingen kommentarer: