Ny oppdagelse: Ultra selger frosne kamskjell og scampi i løs vekt. Sikkert gammelt nytt for de fleste, men vi har fått aldeles dilla. Kamskjell har vi alltid likt, helst med karrisaus, men det er også nydelig til risotto. Risen fant vi også på Ultra, men oppskriften er fra Dagbladet.
26. februar 2010
21. februar 2010
Plommelikør del II
Kom og smak!
20. februar 2010
Ny mann i huset
Med alt dette hvite rundt meg blir jeg helt desperat etter farger. På tur i Sandnes sentrum i dag, så denne kjekke mannen ned på meg fra et vindu i et lite galleri. Det snødde tett og den lyste så fint opp at den bare måtte bli med hjem, og nå pynter den opp i vinduskarmen. Detaljene får meg til å mimre om barndommens kurongskamper. Kanskje påtide å grave spillet fram fra kjelleren.
Da tidenes fineste tekopper også dukket opp til halv pris, var lykken fullkommen. Nå blir det OL og te, og mulighens en kurongkamp.
14. februar 2010
Gratulerer med dagen!
Gratulerer til alle morer, hjertevenner, de som elsker boller og grener med fjær, og til Mitch som er 14 år i dag!
13. februar 2010
En vegg blir til
Da huset vårt ble bygget var det tegnet inn en vegg mellom de 2 delene av stua som har ulik takhøyde. Veggen var ikke nødvendig for bæring av taket og ble heller ikke satt opp. Men etter 10 år har vi funnet ut at det kanskje ikke hadde vært så dumt med den veggen.
Materialer ble handlet inn og jeg gikk raskt (til meg å være) i gang med oppgaven.
Veggen er lagt opp til at TV'en kan henge på den og alle ledninger er skjult inni veggen. I tillegg er det satt av plass til 3 innfelte høyttalere.
Veggen er utført slik at den kan fjernes en gang i fremtiden uten for store skader på gulvet, men jeg har en sterk mistanke om at den forblir permanent.
Nokså fornøyd med presisjonen på hullene i gipsplaten:
Etter mye sparkling og maling begynner det å se ferdig ut:
12. februar 2010
Ommøblering
11. februar 2010
Snart vår?
10. februar 2010
Suppedilla - nå med oppskrifter
Hva passer vel bedre for oss suppegjøker i denne kulden enn nydelige, varme, sunne supper. De to siste var særdeles vellykkede, og for at vi skal huske sånn omtrendt hvordan vi laget de, så fotograferer og blogger vi.
Sjefskokken i heimen mener oppskrift er for pyser, mens planlegger, assistent og oppvaskansvarlig ikke syns det er å jukse.
Sjefskokken i heimen mener oppskrift er for pyser, mens planlegger, assistent og oppvaskansvarlig ikke syns det er å jukse.
Grønnsakssuppe med krutonger
Denne suppen kan lages med alle slags rotgrønnsaker, mengden av hver ting er ikke så viktig.
1 løk
2 fedd hvitløk
3 gulrøtter
1 potet
Sellerirot
Persillerot
Pastinakk
Solsikkeolje
Grønnsakfond
Vann
Persille
Krutonger
Finhakk løk og del grønnsakene opp i små terninger. Hold av litt gulrot og sellerirot som skjæres i 2-3 mm tykke strimler.
Fres løk og grønnsaker i olje i en gryte til løken er litt brun. Tilsett 1 liter vann og 2-3 ss grønnsakfon (mengden med fond avhenger av type, bruk så mye som det står på flasken). La suppen koke minst 15-20 minutter, jo lengre jo bedre. Kjør suppen jevn med stavmikser. Stek de tynne strimlene så vidt møre i litt olivenolje tilsatt ett fedd med knust hvitløk. Pynt suppen med grønnsakstrimler, finnhakket persille og krutonger.
Currysuppe med kylling
2 ss solsikkeolje el.l
1 løk
2 fedd hvitløk
Like mye fersk ingefær som hvitløk
1 kanelstang
3 hele stjerneanis
1 ts grønn currypaste eller 2 ss indisk currypaste
salt og pepper
1 boks (400g) hakkede tomater
1 liten boks (160g) kokosmelk
2 kyllingfileter i terninger
Finhakk løk, hvitløk og ingefær. Varm opp olje i en gryte og tilsett løk, hvitløk, kanel, stjerneanis og currypaste. La det surre til løken begynner å bli litt brun. Tilsett tomatboks, kokosmelk og en halv tomatboks med vann. Vannet kan sløyfes og man får da curry isteden for currysuppe. La suppen koke 10-15 min mens du steker kylingstykkene lett i litt olje tilsatt salt og pepper og gjerne litt indiske krydder (garam masala, karri, paprika el.l). Kjør suppen jevn med en stavmikser og tilsett kyllingstykkene. La suppen koke noen minutter til. Tilsett frisk eller tørket koriander og server med godt brød til, f.eks Nan-brød. Skal det være en hovedrett så kan man sløyfe vannet. Da passer det godt med basmatiris til.
Oppskriftene er nokså passe store for 2 personer.
9. februar 2010
8. februar 2010
Garn - garn - garn
Har en venninne som påstår å være verdensmester i påbegynte prosjekter. Lurer på om jeg slår henne der, men nytt år og nye muligheter. I tillegg sitteunderlaget, er planen å bli ferdig med disse prosjektene i februar:
Sokker som Aleksander skal ha i hockeyskøytene (og jammen macher de sitteunderlaget de også):
Gimpeteppe som Astri og Geir fikk til jul, men som jeg tok med hjem igjen for å fullføre. Det begynner jo faktisk å bli litt flaut!
Og sist, montering og toving av tøfler.
7. februar 2010
TVkjendis
Noen i denne familien er litt mer glad i oppmerksomhet enn andre. Og da ønskelisten kom fra to 40 åringer var han ikke vanskelig å be. At gaven, pent innrammet, signert og innpakket, kunne bli overrakt av meg på en jentefest med all den ekstra oppmerksomheten det ga, la absolutt ingen demper på kreativiteten.
Her er bildet:
Her er bildet:
5. februar 2010
Rekordvinter
Heldigvis får jeg Anne til å brøyte slik at jeg kan holde på med mine hobbyaktiviteter ute i garasjen.