Søndag hadde vi Churros til frokost som vi dyppet i varm sjokolade. Mmmmmmm!
Chocolate con churros regnes som favorittsøndagsfrokost her i Spania. De blir enten kjøpt på egne churrosutsalg eller nytes på kafe.
Frokosten er en type hvetestenger og kommer i to versjoner, churros som er tynne og sirkelformede og porras som er tykke og rettere, og begge fremstilles i spesielle maskiner som presser den tykke churros-deigen gjennom en frityrkoker. Ut kommer bakervarer som er klare til å nytes umiddelbart, kanskje ikke denn sunneste frokosten men utrolig godt. Her i Manilva er det et utsalg som selger churros varme over disk, kun innpakket i papir, og det er lang kø søndag morgen.
Hvordan kan dere vite at det er lang kø på søndag MORGEN? Det er vel ikke noe problem med den køen, men det er nok ikke så lett å rekke det før det stenger.
SvarSlettEn mulig løsning er jo å spise Churros før man går hjem og legger seg. Kanskje det blir løsningen når dere kommer nedover i Januar?
SvarSlett